
Gemeente Winterswijk
Bijgebouw in Winterswijk
Kort antwoord
In Kom Winterswijk 2011 mag een bijgebouw op de plek met de aanduiding ‘bijgebouw’ een goothoogte van maximaal 3 meter hebben.
Bijgewerkt op , uit de officiële bronnen
Kom Winterswijk 2011: bijgebouw met goothoogte tot 3 meter
In het bestemmingsplan Kom Winterswijk 2011 is bij de aanduiding ‘bijgebouw’ een bijgebouw toegestaan met een goothoogte van maximaal 3 meter.
Winterswijk: leges voor bouw- en omgevingsplanactiviteiten
In Winterswijk bedraagt het tarief voor een bouwactiviteit met bouwkosten onder € 500.000 1,00% van de bouwkosten, met een minimum van € 85. Voor een omgevingsplanactiviteit voor bouwen, het in stand houden of gebruiken van een bouwwerk, of het gebruiken van gronden, geldt bij geen bouwkosten of bouwkosten onder € 500.000 een tarief van 2,725%, met een minimum van € 85.
Offertes
Hulp van een specialist?
Vergelijk specialisten die ervaring hebben met bijgebouw in Winterswijk.
Heeft u een vergunning nodig voor een bijgebouw?
Voor het ruimtelijke deel kunt u zonder omgevingsvergunning bouwen als uw schuur op de grond in het achtererfgebied staat, meer dan 1 m van openbaar toegankelijk gebied af staat en niet hoger is dan 5 m.
Hoogte
niet hoger dan 5 m
Tot openbaar gebied
meer dan 1 m
Verder dan 4 m: dakvoet
niet hoger dan 3 m
Dakhelling
niet meer dan 55°
Vergunningsquickscan
Weet vooraf of uw plan vergunbaar is
Een onderzoek op uw eigen adres: de vergunningroute, de regels van uw gemeente en de stukken die u moet indienen. U ontvangt het rapport als PDF per e-mail.
Bronnen
- Bestemmingsplan Kom Winterswijk 2011 (NL.IMRO.0294.BP1106KO01-VA02, vastgesteld 2013-11-28, 9695 woningen in het plangebied), Artikel 18 Wonen, lid 18.2.2 bijgebouw ter plaatse van de aanduiding 'bijgebouw'
- Verordening op de heffing en invordering van leges 2026
- Bruidsschat omgevingsplan, art. 22.27
- Bruidsschat omgevingsplan, art. 22.36
Bijgewerkt op