
Gemeente Goes
Bijgebouw in Goes
Het Omgevingsplan gemeente Goes geldt voor bijgebouwen in een deel van Goes. De Legesverordening Goes 2026 geeft de tarieven voor bouw- en omgevingsplanactiviteiten.
Kort antwoord
In een deel van Goes geldt voor een los bijgebouw een maximale goothoogte van 3,2 meter.
Bijgewerkt op , uit de officiële bronnen
Omgevingsplan Goes: 3,2 meter goothoogte
In een deel van Goes geldt volgens het omgevingsplan een maximale goothoogte van 3,2 meter en een maximale bouwhoogte van 5 meter voor bijbehorende bouwwerken. Ze moeten minimaal 3 meter van de voorgevelrooilijn staan. De bebouwde oppervlakte van bijbehorende bouwwerken samen mag hoogstens 50% van het achtererfgebied zijn.
Beschermde gezichten in Goes
Goes heeft 240 rijksmonumenten en drie rijksbeschermde stads- en dorpsgezichten: Kloetinge, Goes en Oostsingel. Landelijk geldt dat de ruimtelijke vrijstelling voor vergunningvrij bouwen niet geldt op een locatie met de aanduiding rijksbeschermd stads- of dorpsgezicht.
Alles op een rij
Bijgebouw in Goes in één overzicht
| Onderwerp | Regel |
|---|---|
| GoothoogteDeel van Goes | Maximaal 3,2 meter |
| BouwhoogteDeel van Goes | Maximaal 5 meter |
| Afstand tot voorgevelrooilijnDeel van Goes | Minimaal 3 meter |
| Bijbehorende bouwwerken samenDeel van Goes | Maximaal 50% van achtererfgebied |
Offertes
Hulp van een specialist?
Vergelijk specialisten die ervaring hebben met bijgebouw in Goes.
Leges in Goes hangen af van de activiteit
De Legesverordening Goes 2026 rekent voor een bouwactiviteit bij bouwkosten onder €100.000 2,60% van de bouwkosten, met minimaal €312. Voor een omgevingsplanactiviteit die bestaat uit bouwen, het in stand houden of gebruiken van het bouwwerk, zijn de leges bij bouwkosten onder €50.000 3,20%, met minimaal €350. Bij bouwkosten van €50.000 tot €500.000 betaalt u €1.607 plus 2,05% over het deel boven €50.000.
Heeft u een vergunning nodig voor een bijgebouw?
Voor het ruimtelijke deel kunt u zonder omgevingsvergunning bouwen als uw schuur op de grond in het achtererfgebied staat, meer dan 1 m van openbaar toegankelijk gebied af staat en niet hoger is dan 5 m.
Hoogte
niet hoger dan 5 m
Tot openbaar gebied
meer dan 1 m
Verder dan 4 m: dakvoet
niet hoger dan 3 m
Dakhelling
niet meer dan 55°
Vergunningsquickscan
Weet vooraf of uw plan vergunbaar is
Een onderzoek op uw eigen adres: de vergunningroute, de regels van uw gemeente en de stukken die u moet indienen. U ontvangt het rapport als PDF per e-mail.
Welke regel geldt op uw locatie in Goes?
Controleer in Regels op de kaart welke regels van het Omgevingsplan gemeente Goes gelden op de plek waar u wilt bouwen. De genoemde regels gelden in een deel van Goes.
Vergelijk specialistenBronnen
- Omgevingsplan gemeente Goes, artikel 23.14
- Omgevingsplan gemeente Goes, Artikel 23.14 Beoordelingsregels bijbehorende bouwwerken (geldt in een deel van de gemeente)
- Rijksmonumentenregister en register van rijksbeschermde stads- en dorpsgezichten (RCE)
- Bruidsschat omgevingsplan, art. 22.38
- Legesverordening Goes 2026
- Bruidsschat omgevingsplan, art. 22.27
- Bruidsschat omgevingsplan, art. 22.36
Bijgewerkt op